Naar boven

Kleur van het jaar 2021: Brave Ground

Flexa kleur van het jaar 2021

Tromgeroffel.... het is bekend. Dé nieuwe Flexa kleur van het jaar is bekend! 

Brave Ground is dé kleur van 2021.

Zoals elk jaar komt een team van kleurspecialisten en designexperts bij elkaar om de kleurtrend voor het komende jaar te bepalen en voor komend jaar is dat de kleur Brave Ground.

De onderliggende gedachte achter de kleur heeft veel te maken met de tijd waar we nu in leven. In deze tijd van onzekerheid en verandering willen we weer grip op ons leven krijgen, sterk in onze schoenen staan, in contact zijn met de aarde. Onder het motto ‘The courage to embrace change’ komt Flexa dus met een krachtig statement die de kleur van het jaar mooi onderbouwd. Deze evenwichtige kleur werkt goed met een samengestelde kleurenpallet vol aardse tinten van over de hele wereld en creëert volgens Flexa ‘de perfecte achtergrond voor verandering’.

 
De 4 inspirerende paletten met "Brave Ground"

Net als voorgaande jaren heeft Flexa vier inspirerende paletten samengesteld zodat je goed kunt zien hoe de Kleur Van Het Jaar te combineren is met andere kleuren en welke effecten je daarmee kunt bereiken. Ze hebben het dan ook over "spaces". Zo kun je gaan voor The Trust Space, The Expressive Space, The Timeless Space en The Earth Space. 4 verschillende spaces met een eigen sfeer die tot stand is gekomen door kleuren uit het bijbehorende kleurenpalet. 

 
Zoveel effect met kleur

Of je nu fan bent van deze nieuwe kleur van het jaar of niet... het is gaaf om te zien hoe je met één kleur zoveel verschillende effecten kan bereiken. Dat zit 'm in de combinatie met andere kleuren. Belangrijk als je dus aan het begin van een nieuwe verfklus staat is dat je jezelf afvraagt welke sfeer je wil creeeren. Wil je een rustige of juist sfeer? Veel kleur of juist aarde tinten? Zoek dan naar de juiste combi van kleuren om het gewenste effect te bereiken. Uiteraard helpen onze interieurstylisten je daar ook graag bij!

 
Palet 1: Trust kleuren

The Trust Space staat voor de gedachte dat we één wereld zijn, één mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken. Want samen kunnen we tot uitzonderlijke dingen komen. De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan.


 
Palet 2: Expressive kleuren

De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit rode en roze tinten die opvallen en in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu.

 
 
Palet 3: The Earth space

Het inzien van de urgentie dat we onze wereld minder moeten belasten is een positieve eerste stap , maar we moeten nu manieren vinden om dingen écht andere en duurzaam te gaan doen. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze aardse kleuren zorgen voor een connectie met de natuur om ons heen. Ze brengen het buiten binnen. Het zijn authentieke en aardse kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.

 
 
Palet 4: The Timeless space

De gele en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn. De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. Dit palet is gekoppeld aan de trend dat vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide en duurzame toekomst creëren.