Naar boven

Energiekosten besparen

Energiekosten besparen


Woningen met veel ramen zijn mooi qua lichtinval, maar via ramen verlies je teelijk veel warmte. Energiebesparende raambekleding is dan ook steeds meer vraag naar. 


4 TIPS:


1. Doe 's avonds en 's nachts de gordijnen dicht.
2. Hang raamdecoratie niet voor de verwarming.
3. Duette levert de meeste energiebesparing op. 
4. Laat overdag het natuurlijke daglicht de ruimte verwarmen. 

 
 


 


 

Met isolerende gordijnen kan de thermostaat een graadje lager.
Op jaarbasis kan je dit 6% verwarmingskosten schelen.  DUETTE ISOLATIE SCHAAL A+
Ook Duette zijn zeer geschikt om de energierekening laag te houden. De opbouw van tunnels zorgt voor stilstaande lucht. Dardoor werken ze isolerend en energiebesparend. Duette scoren daardoor A+ op de schaal van isolatie.

ALUMINIUM COATING
Om het isoleren te verterken heeft Zonnelux diverse Duette voorzien van een speciale aluminium coating. Dit kan je op jaarbasis veel kosten besparen.

ISOLEREN MET GORDIJNEN
Wist je dat gordijnen ene perfecte oplossing zijn om je warmte in huis te houden? Lichtdichte gordijnen hebben een coating aan de achterant, die in de winter de kou buiten houdt en de warmte binnen. Leuk detail: ind e zomer werkt het precies andersom.

WARMTE VASTHOUDEN
Ja, je leest het goed. Een gordijnstof houdt warmte vast. Daarom voelt het binnen behaaglijker aan als je je gordijnen gesloten hebt en houdt. De mate van isolatie is afhankelijk de ditke van de gordijnstof- en voering.