Naar boven

Vloerbedekking

Een comfortabel en behaaglijk gevoel, dat geeft een ruimte waar vloerbedekking ligt. Vloerbedekking of tapijt straalt niet alleen warmte en sfeer uit, maar is ook geluiddempend, warmte-isolerend en energiebesparend. Bij ons vind je de mooiste tapijten in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren van de merken Desso, Bonaparte en Parade.Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat er 50% minder fijne stofdeeltjes rondzwerven in ruimtes met zachte vloerbedekking dan in ruimtes met een harde vloer? Tweederde van ons leven brengen we binnen door. De kwaliteit van het binnenklimaat is daarom zeer belangrijk en bepalend voor onze gezondheid. Voor velen onbekend, is dat er overal in huis kleine stofdeeltjes rondzweven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Deze stofdeeltjes bepalen de kwaliteit van de lucht in je huis waarin de luchtkwaliteit vaak verre van optimaal is. Met alle gezondheidsrisico's van dien.

 
 

Kom langs of vraag online een offerte aan

De prachtige tapijten van de merken Desso, Bonaparte en Parade zijn er in vele soorten, maten, kleuren, structuren en kwaliteiten. We hebben tapijten gemaakt van synthetische garens, maar ook een uitgebreide collectie wollen tapijten. Kom langs in één van onze winkels of vraag online (vrijblijvend) een offerte aan.Een schonere lucht met vloerbedekking 

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zorgt zachte vloerbedekking voor een schonere lucht dan een harde vloer. Bij harde vloeren blijven fijne stofdeeltjes opdwarrelen bij elke beweging en luchtstroom, terwijl zachte vloerbedekking in staat is om deze fijne deeltjes uit de lucht te filteren en vast te houden. Hierdoor komen er veel minder fijne stofdeeltjes in de luchtwegen terecht, tot wel twee keer lager (onderzocht*)  dan in ruimtes met harde vloeren.

* Bron: onderzoek uitgevoerd door de Duitse Allergie- en Astmabond e.V. in 2005.
Geluiddempend

In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden zoals praten, de TV, de radio en het getik van hakken al gauw onaangenaam. In flats of appartementen zijn vooral de zogenaamde contactgeluiden berucht: geluid dat doordringt via de vloer naar het onderliggende plafond. Vloerbedekking biedt hier een oplossing voor. Tapijtvezels weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidsisolatie.


 

Warmte-isolerend en energiebesparend

Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met vloerbedekking op de vloer wordt dit allemaal heel comfortabel, omdat vloerbedekking warmte isoleert.

Vloerbedekking in combinatie met ondertapijt, zorgt namelijk voor een nog betere isolatie van de warmte. Als gevolg van deze warmte isolatie kan de thermostaat bovendien een stukje lager en kun je hiermee dus besparen op je energie (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%).


 

Vlekken in je vloerbedekking?!

Geen paniek! Vrijwel iedere "alledaagse" vlek is met gewoon schoon water te verwijderen. Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek, natmaken met water, uitwringen en op de vlek leggen. Laat de handdoek het werk doen. Herhaal dit net zo vaak tot de handdoek niet meer verkleurt. Laat de vlek daarna rustig drogen. Gebruik geen föhn, hitte kan de vlek fixeren.

Onderhouden van je vloerbedekking

Het is niet moeilijk en hoeft niet veel tijd te kosten, maar vloerbedekking heeft wel onderhoud nodig. Twee gouden regels die al voor een groot deel ervoor zorgen dat je vloerbedekking er mooi blijft uitzien:

- Houd vuil buiten de deur met behulp van bijvoorbeeld een rooster of een borstelmat bij de voor- en achterdeur. 
- Stofzuig regelmatig. Gebruik een goede stofzuiger, bij voorkeur met een elektrisch ronddraaiende borstel. Een goede onderdruk (minimaal 160 millibar) is belangrijker dan het aantal Watts. 
- Misverstanden. Veel vlekken ontstaan door een goedbedoelde, maar verkeerde behandeling. Zeephoudende schoonmaakmiddelen (afwasmiddel, wolwasmiddel, groene zeep, ossengal zeep) veroorzaken verkleuringen en halen de vlek in het beste geval slechts tijdelijk weg. Ook bijvoorbeeld het gebruik van zout en witte wijn op rode wijnvlekken is zo'n hardnekkig misverstand.Een vloerkleed laten maken van tapijt

Ontwerp je eigen kleed! Wist je dat je van alle tapijten die wij in ons assortiment hebben ook een vloerkleed kan maken? Bepaal zelf de grootte, de kleur, structuur, tapijtkwaliteit en afwerking.