Naar boven

PVC

PVC-vloeren; je ziet deze vloeren steeds vaker en dat is niet gek. Een PVC-vloer is duurzaam, sterk, geluiddempend en slijtvast. Een sterke vloer
PVC-vloeren zijn volledig gemaakt van vinyl, maar dat betekent niet dat ze dezelfde eigenschappen hebben als een vinyl vloer. PVC-vloeren zijn sterker dan vinyl vloeren. Vinyl vloeren zijn zachter en hierin heb je vele kwaliteitsverschillen. PVC-vloeren hebben een harde toplaag. Bovendien bestaat een PVC-vloer uit planken (met of zonder V-groef) en wordt dus niet (zoals bij vinyl) kamerbreed gelegd.

Eigenschappen
PVC-vloeren hebben een aantal onderscheidende eigenschappen: vochtbestendig (zelfs in de badkamer te gebruiken), authentieke uitstraling (vergelijkbaar met laminaat), voelt warm aan, geschikt voor vloerverwarming, geluiddempend, geschikt voor zware belasting. 

Klik of plak PVC?

Klik PVC-vloeren zijn dikker dan plak PVC-vloeren. Dit maakt het mogelijk een klikrand aan elke plank te bevestigen. De vloer is daardoor relatief makkelijk zelf te leggen. Onder PVC-vloeren met het klik-systeem dient altijd een ondervloer gelegd te worden. De vloer is nog wel geschikt voor vloerverwarming, maar heeft een iets lager rendement dan plak PVC-vloeren. 

Plak PVC-vloeren worden direct op de ondergrond aangebracht. De vloer dient dan ook perfect egaal te zijn. Wij adviseren dit altijd door een professional uit te laten voeren, omdat kleine hobbeltjes worden uitvergroot in de opliggende vloer, waardoor deze plaatselijk veel harder slijt. De planken zijn zeer dun en laten daarom de meeste warmte door bij vloerverwarming. Het leggen van plak PVC-vloeren kunnen wij voor je doen.

Duurzaam

Een PVC vloer is een duurzame vloer. PVC is één van de weinige constructiematerialen die 100% recyclebaar zijn. Daarnaast bestaan deze vloeren uit duurzame materialen zoals gerecycled hout, bamboe en kalksteen.

Visgraatvloer

De visgraatvloer is terug en hoe! Niet alleen in hout, maar ook gewoon te realiseren met PVC. Deze prachtige vloeren hebben een extra matte finish waardoor de vloer niet van echt te onderscheiden is.

 

Kosten PVC-vloer

De prijzen van PVC-vloeren lopen sterk uiteen. Er is echter altijd een duidelijk verschil tussen plak en klik vloeren. Klik PVC is per vierkante meter duurder, mede omdat daar een ondervloer voor nodig is. Hier kun je echter makkelijk geld op besparen door de vloer zelf te leggen. Plak PVC is goedkoper, heeft geen ondervloer nodig, maar is lastig te leggen. Alles bij elkaar opgeteld komt de prijs per vierkante meter voor plak of klik vaak overeen. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Interesse in een PVC-vloer? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Betonlook

Zoek jij een vloer met betonlook? Een betonlook vloer kan in alle ruimtes in huis erg gaaf staan. Wist je dat er betonlooktegels van PVC bestaan? Dan heb je de look van beton, maar met de voordelen van PVC. De tegels zijn in 5 kleuren verkrijgbaar en lijken op een echte betonvloer. De vloeren zijn warm, geluiddempend en gemakkelijk schoon te maken. De tegels worden strak tegen elkaar aan gelijmd en hebben geen v-groef. Net als beton vormt de vloer één aaneengesloten geheel.