Naar boven

Binnenkijker Scherpenzeel

Dat onze stylisten van alle markten thuis zijn, blijkt wel uit dit toffe project dat KW Wonen Scherpenzeel dit jaar heeft opgeleverd. De eigenaren van deze monumentale woning wilden het huis op de juiste manier inrichten, dus schakelden zij KW Wonen in.


HISTORIE
Het gebouw is in de jaren ’40 gebouwd”, vertellen de eigenaren enthousiast. “Het historische uiterlijk van het pand maakte dat we niet wisten wat we met onze inrichting aan wilden. Want hoe combineer je oud met nieuw? Samen met de stylist zijn we een dag gaan woonshoppen, want wij zagen door de bomen het bos niet meer.

 TERRA TINT
De stylist heeft gekozen voor natuurlijke kleuren. "Daar heb ik als eyecatcher een warme terracotta tint aan toegevoegd. De terracotta kleur van de ronde draaifauiteuil heb ik in de rest van het gehele interieur terug laten komen. Kijk maar naar het kunstwerk aan de muur en de kussens op de bank. De bewoners houden van warmte in huis, dat heb ik op deze manier gecreeerd."


VLOER MET BIES
De visgraatvloer met band en bies is van mFLOR, dit is de kleur Danube. “Deze vloer heb ik gekozen om de klassieke details van het oude huis terug te laten komen. De vloer past perfect bij het karakter van deze unieke woning.”

OUD-ENGELS
Het monumentale pand heeft een authentiek karakter. “Daarom heb ik gekozen voor oud-Engelse kleuren aan de muren in zachte beige tinten: de verf heb ik op kleur laten mengen door KlusWijs.” 
De woonkamer is zo ruim, dat ik voor verschillende hoekjes heb gekozen. Ik heb een grote loungeplek rondom de open haard gecreëerd. De bank met organische vormen brengt zachtheid in deze statige woning. Daarom heb ik ook gekozen voor twee salontafels in plaats van één.”

 

TRAPPENHUIS
“Het vloerkleed in de zithoek is van het merk Desso. Het kleed zorgt voor een warme en huiselijke sfeer. Desso maakt vloerkleden op maat. En het leuke is; hetzelfde tapijt komt straks ook als loper op de trap. Het trappenhuis wordt straks dus nóg mooier!” 


STALEN DEUREN
“De stalen deuren komen geweldig tot hun recht in deze mooie woning. Wil jij ook stalen deuren in jouw woning, maar niet de hoofdprijs betalen? Goed nieuws, bij KW Wonen wijzen we klanten graag op de mogelijkheid van houten industriële deuren. Dezelfde look, maar ander materiaal en een heel aantrekkelijk prijskaartje!”