Naar boven

Vloerkleed op maat


Wist je dat naast onze collectie door ons geselecteerde vloerkleden je ook zelf je vloerkleed kan maken? Van alle kleuren en soorten tapijt die wij in ons assortiment hebben van de prachtige merken Desso, Bonaparte en Parade kun je een vloerkleed laten maken; oftewel een vloerkleed op maat!Een vloerkleed op maat! Bepaal precies de grootte die jij wil, de kleur en de afwerking, oftewel ontwerp je eigen vloerkleed. Kom langs in één van onze winkels om de mogelijkheden te bekijken. We laten je hier graag vast wat inspiratie zien.

 

 

Ontwerp je eigen kleed!

De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, maar je kunt ook kleuren combineren. Maak colour blocks of strepen of mix verschillende kwaliteiten tapijt.

 


Zelf een vloerkleed op maat ontwerpen?

Waar begin je? Bekijk eerst goed welk formaat kleed het beste past bij jouw ruimte. Lees verder op deze pagina meer over handige tips om de grootte te berekenen van jouw kleed. Er zijn talloze mogelijkheden qua afmeting, kleur en afwerking. Kijk onderstaande video voor meer informatie. Al een idee wat je wil? Je kunt altijd online vrijblijvend een offerte aanvragen. 


Combineer meerdere kleden

Het kan en mag allemaal; combineer meerdere kleden met elkaar! Je interieur wordt vaak spannender door te spelen met verschillende kleuren, texturen en materialen. Zo kun je dus ook spelen met vloerkleden. Leg twee verschillende kleden bij elkaar; combineer twee kleuren of juist verschillende texturen met elkaar en je voegt gelijk veel sfeer toe aan je interieur.

 
 

Tips bij het ontwerpen van je eigen kleed

- Van een vloerkleed kun je een gave eye-catcher maken. Een te klein vloerkleed ziet er 'verloren' uit in een ruimte. Let er daarom op dat een vloerkleed niet te klein is.
- Afhankelijk van de ruimte waar je vloerkleed komt te liggen, is het goed om je vloerkleed zo'n 30 tot 40 centimeter van de muur af te leggen. 
- Vaak geldt: hoe groter het kleed, hoe groter het gevoel van comfort.  Leg het kleed dus niet alleen onder je salontafel, maar leg 'm ook onder de bank.

- Zoals eerder gezegd kan het erg goed werken om te kiezen voor een mix van tapijtsoorten en -kleuren. Bovendien maak je op die manier écht je eigen unieke patroon. Je kunt vormen laten insnijden waar je verschillende kleuren of kwaliteiten gebruikt om bijvoorbeeld een hoog-laag effect te creëren. 
- Ook van de rand van je kleed kun je de kleur bepalen. Houd je dezelfde kleur aan als die van het kleed of kies je juist voor een contrasterende kleur?
- Wil jij een vloerkleed onder je eettafel? Bij voorkeur vallen de stoelen binnen het kader van het kleed, zodat als je je stoel naar achteren schuift, de poten niet van het kleed afglijden.