Naar boven

Isolatietips voor jouw woningBespaar op jouw energie- en gasrekening door goed te isoleren!

Het goed isoleren van je huis is erg belangrijk. Het geeft een groter wooncomfort en het bespaart je ook nog eens veel geld. Wel zo fijn met al die oplopende prijzen! Wij helpen je graag op weg om te beginnen met isoleren. KW Wonen is onderdeel van KlusWijs. In ons assortiment zijn allerlei producten te vinden die jouw huis duurzamer kunnen maken. Wij helpen ook graag met advies in een winkel bij jou in de buurt.

Bij isolatie kun je denken aan zaken als spouwmuur isolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Maar er zijn ook veel kleine aanpassingen in huis die het verschil maken. Een aantal tips die zo geregeld zijn:
- Sluit naden en kieren af, zodat de warmte niet kan ontsnappen. Denk hierbij aan de brievenbus, kruipluik, bij ramen en deuren, overal kan tocht door. Maar met tochtstrips en kit heb je dit zo verholpen.  
- Plak folie achter de radiator, zodat de warmte teruggekaatst wordt. 


Isoleren in je interieur

Brrrrr het wordt weer kouder buiten! Binnen is het vaak lekker warm en die warmte wil je natuurlijk binnen houden. Binnen jouw interieur kun je een aantal dingen doen om een warme omgeving te creëren en de warmte binnen de kamer te houden. Hieronder helpen we je graag met een paar concrete voorbeelden. Nog meer informatie of hulp bij het realiseren? Een KW Wonen winkel bij jou in de buurt helpt je graag!


Combineer twee soorten raamdecoratie
Door twee soorten raambekleding met elkaar te combineren creëer je een extra luchtlaag. Bijvoorbeeld plisségordijnen overgordijnen. Ook kan je meer spelen met de lichtinval.
Maak gebruik van isolerende gordijnen
Wil je zoveel mogelijk besparen op je stookkosten? Kies dan voor isolerende overgordijnen én duo plissegordijnen. Dit ga je gegarandeerd merken op de energierekening! Dit zou je ook kunnen doen voor je voordeur als deze erg tocht. 
Muren met hout bekleden
Hout straalt door zijn textuur en kleur visueel een gevoel van warmte en comfort uit. Het is ook een uitstekende isolator, die het binnendringen van kou in huis helpt te kanaliseren. Door strategische muren aan te kleden met hout kun je mooie knusse hoekjes creëren. 
 

Creeër warmte met vloerkleden

Behalve het isoleren van muren, daken en vloeren gaat een vloerkleed ook warmteverlies in huis tegen. De warmte zal namelijk in je vloerkleed trekken en dat zal het huis warmer houden. Het geeft ook een warmer gevoel aan je voeten waardoor je de verwarming wat lager kan zetten.

Maak gebruik van accessoires

Door te werken met een aantal grote vazen en planten in de vensterbank, worden delen van het raam bedekt wat ervoor zorgt dat er minder kou binnen komt en meer gezelligheid binnen. Door een paar kaarsen aan te steken creeer je een warme sfeer maar ook daadwerkelijk warmte in huis.


Duette isolerende raamdecoratieDuette® zijn zeer geschikt om de energierekening laag te houden. De opbouw van tunnels zorgt voor stilstaande lucht. Daardoor werken ze isolerend en energiebesparend.